Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Різне    Прикмети та забобони для Яндексу та Google в п’ятницю, 13

Прикмети та забобони для Яндексу та Google в п’ятницю, 13

like 80
41
26
13

Помним, скорбим

Ось і настала чергова П’ятниця, 13 – час, коли на ранжування та позиції сайту починає впливати щось незрозуміле, містичне, зловісне… Багато SEOшників – забобонні люди, але є й ті, хто нехтує забобонами. Даремно. Саме в п’ятницю, 13 ваш сайт максимально вразливий, тому ми підготували перелік забобонів.

Чого слід уникати, якщо 13 число – п’ятниця:

  1. У цей день краще не пишіть листи у підтримку потрібної вам пошукової системи з основного email, а ще краще – ніколи не пишіть листи у підтримку. У протилежному випадку пошукова система відразу зрозуміє, що ви SEOшник, і просуваєте свій сайт. Результати можуть бути несподіваними.

Не наступайте на мои грабли

  1. Якщо все ж таки потрібно написати у підтримку, наприклад, Яндексу, пишіть тільки з пошти, зареєстрованої у їх системі. Якщо ви напишете з іншої поштової скриньки, наприклад, Gmail, такі листи позначатимуться як спам (через конфлікт між пошуковими системами), а до сайту можуть бути застосовані санкції.
  2. Коли будете писати у підтримку, використовуйте тільки одноразову пошту, не вказуйте свій сайт у повідомленні. Поштову скринька потрібно видалити відразу після відправки повідомлення – вони вам все одно нічого не порадять, але можуть вирахувати сайт, що просувається. Щоб убезпечити себе, пишіть тільки через ланцюжок проксі, анонімайзер або VPN на Кіпрі.

аккуратней с письмами в поддержку

  1. Ніколи не відкривайте пошук або сервіси Яндексу та Google на одному комп’ютері. Вони дуже конфліктують. Для просування сайту під Яндекс та Google слід використовувати два різних комп’ютери, розташовані якомога далі один від одного (краще у різних містах/країнах).

Google удалил URL моего сайта

  1. Ніколи не відкривайте пошуковик і біржу, де купуєте або продаєте посилання, на одному комп’ютері. Вас відразу розкусить пошукова система, а на сайт можуть накласти санкції.
  2. Якщо у вас один комп’ютер, ніколи не переходьте на біржі, де ви купуєте або продаєте посилання, з вкладки, на якій відкритий будь-який сервіс або пошук Яндексу, Google. Пам’ятайте, пошукові системи не дрімають, вони завжди стежать за вашими діями, навіть коли ви спите.

  1. Як тільки побачите інформацію про оновлення видачі, встаньте з крісла, тричі плюньте через ліве плече, 3 рази постукайте по столу та зробіть 3 повних повороти праворуч. Тільки після цього можна перевіряти позиції. Не питайте чому, просто робіть. Є думка, що це працює.
  2. Щоб у цей день уникнути проблем з індексацією, слід закрити в robots.txt кожну 13 і 666 товарну картку на сайті. Якщо у вас інформаційний сайт, закривайте кожну 13 і 666 статтю в розділах.
  3. Ще один спосіб уникнути проблем з індексацією сайту – зробити редиректи з URL, які в списку Sitemap.xml знаходяться під номером 13 і 666, на URL під номером 7. Усі ми знаємо, що 7 – щасливе число.
  4. Якщо у вас на сайті великий robots.txt, в 13 рядок потрібно додати наступну захисну команду: «DuckDuckGo protect my site from evil spirits». Працює і під Яндекс – для цього в команді потрібно замінити «DuckDuckGo» на «Яндекс».
User-agent: DuckDuckGo
Disallow: /cgi-bin
Disallow: /wp-admin
Disallow: /wp-includes
Disallow: /wp-content/cache
Disallow: /wp-content/
Disallow: */trackback
Disallow: */feed
Disallow: */comments
Disallow: /?s*
Disallow: /private-policy
Allow: /wp-content/*.css*
#DuckDuckGo protect my site from evil spirits
Allow: /wp-content/*.woff*
Allow: /wp-content/*.woff2*
Allow: /wp-content/*.ttf*
Allow: /wp-content/themes/*.jpg

Потрібно розуміти, що robots.txt індивідуальний для кожного сайту. Не можна його необдумано копіювати, просто пам’ятайте про правило 13 рядка.

    1. Ніколи не використовуйте заголовки 13 рівня – h13. Якщо є необхідність у такому заголовку, використовуйте h14, він більш надійний.
    2. Щоб не потрапити під текстовий фільтр, закрийте від індексації кожне 13 слово в тексті.

 

    1. Ніколи не робіть нумеровані списки <ol> з 13 пунктів. Краще використовуйте списки <ul> або закривайте в <noindex> 13 сходинку нумерованого списку.

 

Це основні рекомендації, яких варто дотримуватися в п’ятницю, 13, кожен 13 будній день і кожен 13 повний місяць. Якщо є можливість, не забувайте про це кожен день – усяке може трапитися.

А які забобони знаєте ви?

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Андрей Д.

SEO-аналитик

Всегда знал, что моя работа будет связана с интернетом и компьютером. Начал самостоятельно учить HTML и пробовать себя в верстке. HTML давался легко, но верстать сайты было скучно. Тогда я и узнал о SEO.

С отличием завершил мастер-класс по обучению и управлению персоналом. Сдал письменный тест по английскому языку в Лондонской школе на 98%. Написал более десятка развивающих статей по SEО.

Работаю SEO-специалистом в компании SiteClinic, пишу статьи для блога. В свободное время хожу в походы.

Девиз: Just Do It

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 оценок, среднее: 5,00 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх