Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Копірайтинг    Advego VS плагіат. Як одне слово робить текст «унікальним»

Advego VS плагіат. Як одне слово робить текст «унікальним»

like 64
47
8
9

Минулого року ми вже проводили дослідження сервісів перевірки унікальності текстів. Багато читачів нашого блогу просили зробити такий самий аналіз для програми Advego Plagiatus, яка минулого разу не увійшла в список досліджуваних програм через технічні причини. Нарешті прийшов і її час – сьогодні ми представимо вам результати нашого невеликого експерименту.

Нагадаємо, як ми проводили його:

  • Узяли невеликий шматок тексту зі статті нашого блогу.
  • Зробили 2 варіанти його рерайту: поверхневий і більш глибокий.
  • У різний час і різні дні запускали перевірку цих текстів, відстежуючи, чи знаходить програма оригінал тексту.

Взяти ті самі варіанти тексту, що і минулого разу, ми не могли, оскільки вони вже опубліковані на нашому блозі. У зв’язку з цим ми взяли уривок тексту з іншої статті та також зробили 2 варіанти його рерайту (цього разу вони представлені скріншотами, щоб за великого бажання ви також могли перевірити їх).

Отже, оригінальний текст:

1 варіант. Поверхневий рерайт:

2 варіант. Глибокий рерайт (зауважте, що не такий вже і глибокий):

Почали ми з швидкої перевірки та прийшли до висновку, що нею користуватися не варто, рерайт вона не бачить зовсім:

Перевірка 1-го варіанту:

Перевірка 2-го варіанту:

У різні дні/час результати значно не відрізняються – 1-2%, рерайт під час швидкої перевірки не видно і посилання на оригінал у збігах немає.

Переходимо до глибокої перевірки тексту:

Перевірка 1-го варіанту рерайту:

Перевірка 2-го варіанту рерайту:

Результат: досить висока унікальність в обох варіантів тексту та в списку збігів відсутній сайт з оригінальним текстом. Зате є сайти, які абсолютно не стосуються нашої тематики (наприклад, сайт про банки, форум молодих мам і посилання на пост про важку атлетику). Відповідно, говорити про можливі рерайти з цих сайтів навіть язик не повернеться.

Якщо чесно, такого результату ми не очікували. У першому варіанті рерайту (поверхневому) є ті самі фрази, що і в оригіналі, але чомусь сервіс перевірки їх не бачить.

У зв’язку з цим ми вирішили перевірити ще раз і ті сервіси, які досліджували в минулій статті.

Результат перевірки поверхневого рерайту. Програма Etxt (глибока перевірка):

Хороша унікальність, нетематичні результати ( наприклад, пости про будівництво та проблеми ЖКГ ), оригінал тексту програма не бачить.

Ідемо далі – результати перевірки сервісу text.ru:

Результат перевірки сервісом miratools.ru:

Результат – 100% унікальність… 😐

Злегка розчарувавшись, ми вирішили спробувати ще більше спростити варіант поверхневого рерайту. І для початку змінили всього 1 слово – «додаток» на «додатковий».

І ось результат (програма Advego Plagiatus):

Після того як ми поміняли лише одне слово, погіршилася унікальність тексту, програма запідозрила рерайт і знайшла оригінал тексту з найбільшою кількістю збігів. Якби у нас був «зрерайчений» більший уривок тексту або вся стаття, ми б перейшли за цим посиланням і побачили, що текст злизали. Відмінний результат. Але тільки якщо не враховувати попередній…

За результатами нашого експерименту не можна сказати, що Advego Plagiatus добре відстежує відрерайчені тексти, хоча побачити рерайт він все ж таки може. Швидше за все робота з програмами перевірки унікальності зводиться до «пощастить – не пощастить». Як ви бачили, всього одне слово може з неунікального тексту зробити «унікальний».

Висновок:

  • У черговий раз повторимося – оцінюйте тексти не з точки зору технічної унікальності, а думайте, наскільки повно вони розкривають тему, наскільки вони корисні та інформативні. Не варто сліпо вірити програмам перевірки. Від унікального тексту до рерайту (в очах програми) усього один крок. Ми в цьому переконалися
  • Не бійтеся, якщо програма підсвічує сталі вирази. З російської мови слів не викинеш. Нехай краще унікальність буде на кілька відсотків нижча через них, але у вас буде нормальний текст, а не ахінея. У нашому прикладі це такі вирази, як «насправді», «як правило», «хоча це не так», «час від часу». Саме через них у списку збігів є сайти абсолютно іншої тематики. Якщо ви побачите великий список таких нетематичних сайтів і дрібні збіги, можете не переживати. Швидше за все, з вашим текстом усе гаразд. Якщо ж зустрічаються тематичні сайти – їх краще переглянути.
  • Перевіряючи тексти, користуйтеся кількома програмами перевірки унікальності та, як вже радили, перевіряйте текст у різні дні – так більше шансів, що програма побачить рерайт.
  • І як завжди – пишіть тексти самі або довіряйте їх написання перевіреним, надійним людям і завжди думайте про читача! Тоді й перевіряти технічну унікальність не доведеться.

Нагадую, що попереднє, більш повне дослідження програм і сервісів можна подивитися тут.

П.С. від автора: Я ніколи не перевіряю унікальність своїх статей, а цього разу зробила виняток. Перед публікацією дана стаття отримала такі оцінки:

  • Advego – 97%/65% (можливий рерайт можна пояснити загальною темою цієї статті та попередньої)
  • Text.ru – 100%
  • Miratools.ru – 100%
  • Etxt.ru – 98%

Не можу відповідати за програми та сервіси перевірки, але я точно знаю, що стаття унікальна на всі 100 😉

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Виктор К.

SEO-аналитик

Раньше занимался программированием. Как-то наткнулся на статью об оптимизации сайтов. Она меня заинтересовала, я начал больше читать о SEO и настолько втянулся, что стал специалистом в этой сфере.

Сейчас занимаюсь продвижением коммерческих сайтов.

Девиз: Чтобы достичь цели, нужно, прежде всего, к ней идти.

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5,00 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх