Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Різне    Підбірка online-курсів по SEO, інтернет-маркетингу та веб-аналітиці: безкоштовні та платні матеріали

Підбірка online-курсів по SEO, інтернет-маркетингу та веб-аналітиці: безкоштовні та платні матеріали

  • (Обновлено:
  • 14 минут
like 51
13
25
13

Усі колись починали свій шлях з навчання: самостійного на книгах, блогах і помилках або з викладачем на курсах. Ми хочемо допомогти початківцям та чинним фахівцям і надати доступ до якісних знань, адже це може вплинути і на розвиток інтернет-маркетингу загалом. Саме тому ми зробили підбірку матеріалів, курсів і вебінарів, з якими ви зможете отримати нову професію або заповнити прогалини у знаннях.

Сервiси

Яндекс

Курс «Основи роботи з Яндекс.Метрикою» у форматі статей познайомить вас з інтерфейсом, базовим функціоналом і принципами роботи лічильника.

Курс «Основы работы с Яндекс.Метрикой»

В кінці уроків є по кылька питань для перевірки вивченого.

Також є схожий курс для Яндекс.Вебмайстра, в ньому за допомогою відео та статей розповідають про принципи індексування й оптимізації сайту. Ви дізнаєтеся, з яких елементів складається сайт, як він відображається в пошуку та як провести діагностику помилок.

Для тих, хто вже познайомився з Метрикою і хоче прокачати свої навички, підійде курс «Школа Метрики». З ним ви зможете налагодити правильний збір статистики і навчитеся аналізувати базові показники сайту. В кінці можна пройти тест із 50 питань та отримати ачівку сертифікат фахівця з Яндекс.Метрики.

«Школа Метрики» Яндекса

Той самий шлях можна пройти у вивченні Директу, Маркету та інших сервісів. Список усіх безкоштовних онлайн-курсів від Яндексу доступний за посиланням.

Google

Курси по Google Analytics і Google Рекламі — це збірник навчальних відео англійською мовою. У них є російські субтитри та текст у вигляді статей, ось, наприклад, текст першого уроку розширеної програми. Перед курсом потрібно буде зареєструватися та відповісти на питання про свою спеціалізацію та рівень знань. У кінці кожного тематичного блоку є тести для тих, хто хоче отримати сертифікат.

Як і у випадку з Яндексом, тут доступні курси і для початківців, і для просунутих аналітиків.

Курсы Analytics Academy

Розширений курс по Google Аналітиці включає 18 уроків, починаючи зі збору даних і сегментації, закінчуючи поліпшеним таргетингом із динамічним ремаркетингом.

Power BI (Microsoft)

Для тих, хто хоче надати своїм звітам зручного та красивого вигляду, рекомендуємо освоїти Power BI. Ви можете вибрати посібник у форматі статей, як на скріншоті нижче, або почати інтерактивне навчання, в якому інформація подається більш стисло, а після кожного блоку є питання.

Курс Power BI для разработчиков отчётов

Нещодавно ми писали інструкцію про те, як за допомогою цього сервісу налаштувати звіт для аналізу логів сайту, який допоможе проаналізувати частоту сканування сторінок ботом.

Курси по інтернет-маркетингу та аналітиці

Безкоштовні

1. Новачкам

Вiдеокурс «Вступ у SEO за 30 днів» від відомого експерта Сергія Кокшарова дасть вам базу, яку потрібно знати всім SEO-фахівцям.

Курс «Введение в SEO за 30 дней» на youtube-канале Devaka

Курс молодого бійця від Олександра Ожгібесова за 9 відеоуроків навчить працювати з семантикою: від аналізу тематики сайту до складання ТЗ для текстів.

Курс молодого бойца на youtube-канале Александр Ожгибесов

Безкоштовний відеокурс Євгена Костіна на базі Cybermarketing «Пошукове просування» складається з 6 занять, після кожного з яких ідуть обов’язкові питання.

курс Cybermarketing «Поисковое продвижение»

Сервіс управління рекламою eLama роводить безкоштовні курси, наприклад, зараз доступний курс від гуру контексту Костянтина Найчукова «Контекстна реклама: від основ до підвищення ефективності» з 12 коротких лекцій із реклами в Яндекс.Директ і Google Ads.

курс "Контекстная реклама: от основ до повышения эффективности"

Нетологiя проводить курси з маркетингу, бізнесу, дизайну, програмування та data science, серед яких є і безкоштовні. Для перегляду необхідно зареєструватися. Варто попередити, що записів немає, тому курси постійно оновлюються.

Курсы Нетологии

Відеокурс для новачків у комплексному інтернет-маркетингу від Completo. Курс охоплює маркетингові стратегії, SEO, рекламні канали, контент-маркетинг і веб-аналітику. Він у першу чергу призначений для b2b-компаній і постачальників складних рішень.

Бесплатный курс по интернет-маркетингу от профессионалов «Комплето»

Блог ppc.world пропонує безкоштовні відеолекції та воркшопи з основ платного просування і рекламних систем. У кінці можна пройти тест-перевірку. Примітно те, що навіть до старих лекцій можна задати питання лектору за допомогою спеціальної кнопки.

Бесплатные видеолекции ppc.world

2. Фахівцям

Нещодавно Google випустив посібник із JavaScript для SEO, який допоможе зрозуміти, як зробити так, щоб JS-контент правильно індексувався.

руководство по JavaScript от Google

Безкоштовний курс «Навчання крауд-маркетингу» від Referr для тих, хто вже намагався працювати з посиланнями та хоче дізнатися всі тонкощі. Викладач – Ігор Рудник – відомий спікер на SEO-конференціях.

Бесплатный курс по крауд-маркетингу от Referr

Платнi

1. Новачкам

На практичному курсі «SEO-аудит сайту» від Сергія Кокшарова на базі Webpromoexperts за 8 лекцій ви опануєте інструменти аналізу, зможете знаходити та розставляти по пріоритету помилки в оптимізації сайту, а також оформляти ТЗ розробникам.

Курс «SEO-аудит сайта» от Сергея Кокшарова

NEW! Міжнародні курси Digital Marketing вiд IHSBM створені на європейській базі, проходять очно в Москві, але є можливість онлайн-або гібридного навчання.

Даний інтенсив орієнтований на тих, хто щільно пов’язаний з бізнесом і хоче якісно розпочати свій шлях в інтернет-маркетингу.

Є безкоштовний початковий урок, який допоможе визначитися, чи потрібно вам комплексне навчання, або ви захочете вибрати вид і тривалість уроків самостійно: будь то повний курс з міжнародним дипломом, або один цікавий для вас модуль (SEO або PPC).

Повний курс дозволяє вивчити інтернет-маркетинг на рівні, достатньому для створення та успішного ведення власного проекту.

Программа курсов Digital marketing от IHSBM

Курс вiд Loftschool допоможе освоїти професію інтернет-маркетолога та навчитися ефективному просуванню в інтернеті з нуля.

Він об’єднує матеріали відразу двох курсів і включає: web-аналітику, SEO, PPC, SMM, Usability й автоматизацію процесів. Усього за 3 місяці ви отримаєте комплексні знання з інтернет-маркетингу та всі необхідні інструменти, щоб почати свою кар’єру маркетолога.

Курс интернет-маркетолог от Loftschool

Практичний курс Дмитра Шахова «Системний навик просування будь-яких сайтів за 9 тижнів» про те, як просувати сайти якісно, безпечно й ефективно. Він включає онлайн-семінари, практику та консультації, охоплює теми від стратегії просування до соціальних сигналів і ПФ.

Курс «Системный навык продвижения любых сайтов за 9 недель»

TexTerra в онлайн-онлайн-університеті Teachline пропонує 2-місячний курс «Інтернет-маркетолог» для тих, хто хоче сформувати портфоліо та розвинути компетенції в SEO, бізнес-аналітиці, контент-маркетингу, роботі з аудиторією, відстеженні та створенні KPI.

З плюсів – оперативний зворотний зв’язок від викладачів і гнучка система оплати.

Курс интернет-маркетолог от Текстерра наteachline.ru

Курс «SEO-спеціаліст» вiд Geekbrains розбитий на три блоки: інтерактивний курс по HTML/CSS, SEO-фахівець, англійська для IT-фахівців. Бонусом після закінчення курсу вас чекає стажування в Geekbrains або в проектах компаній-партнерів.

Курс «SEO-специалист» от Geekbrains

Оптимізатори з Demis Group проводять 3-місячні курси «Магiя SEO» для новачків, власників бізнесу та фахівців суміжних digital-професій.

SEO-курсы от Demis Group

Skillbox спільно з Ingate проводить курс «SEO-спеціаліст з 0 до PRO», на якому ви дізнаєтеся, як працюють алгоритми ПС, навчитеся збирати семантику та познайомитеся з панелями вебмайстрів.

Курс Skillbox «SEO-специалист с 0 до PRO»

2. Фахівцям

Просунутий курс від Сергія Кокшарова — «SEO Pro» допоможе структурувати знання з SEO та підвищити рівень кваліфікації. Ви отримаєте доступ до лекцій, тестовий ресурс з доступами до акаунтів Google Analytics і Google Ads, консультацію відомого лектора та сертифікат про закінчення курсів.

Курс Сергея Кокшарова «SEO Pro»

Легендарний курс Михайла Шакина «SEO Шаолiнь» призначений для тих, хто вже успішно просував сайти в російськомовному сегменті, а тепер хоче підкорити захід. Навчання ведеться в форматі відеолекцій з PDF-матеріалами. З тарифом ПРО під час курсу ви зможете задавати питання Михайлу в закритих групах у facebook та telegram. Курс не перебуває у вільному продажу, але ви можете подати заявку в ранній список.

 курс Михаила Шакина «SEO Шаолинь»

Якщо ви вже майстер-джедай в оптимізації та хочете розширити свою сферу знань, тоді можете пройти 6-місячний онлайн-курс «Аналiтика даних» від Яндекс. Він передбачає теорію із закріпленням в тренажері, домашнє завдання для самостійної практики та роботу з наставником над кодом. Вас навчать користуватися Python і його бібліотеками, Jupyter Notebook, SQL. Перше заняття безкоштовне, так що можете сміливо пробувати. Якщо здасте підсумковий проект, то отримаєте сертифікат аналітика.

онлайн-курс «Аналитика данных» в Яндекс.Практикуме

Курс програмування на Python від Сергія Черненко спеціально адаптований для SEO-фахівців. Ви зможете самостійно створювати скрипти та сервіси для автоматизації своїх завдань. Якщо ви ще зовсім не знайомі з програмуванням, можете взяти курс для новачків, після якого зможете писати невеликі скрипти для обробки файлів і веб-сторінок. Курс випробуваний нашими фахівцями, так що можемо сміливо рекомендувати.

Курс программирования на Python от Сергея Черненко

Skillfactory пропонують спеціалізовані онлайн-курси з аналізу даних, машинного навчання, веб-розробки та продуктового менеджменту. Всі викладачі – діючі фахівці. Зараз діють «бонуси під час навчання влітку».

Онлайн-курсы Skillfactory

Вебiнары

Можливо, вам будуть цікаві кейси та новинки, якими безкоштовно діляться експерти на вебінарах і онлайн-практикумах від Яндексу.

Вебинары Яндекса

У Нетологiя щотижня проводять нові безкоштовні вебінари та практичні заняття з експертами різних сфер: маркетинг, бізнес, дизайн, програмування, data science. Подивитися їх можна тільки онлайн, попередньо записавшись.

Вебинары Нетологии

Skillbox проводить 600 вебінарів на рік, і їх можна дивитися як онлайн, так і в записі. З тематик доступні дизайн, маркетинг та програмування.

Вебинары Skillbox

У Skillfactory спеціалізуються на роботі з даними та IT-продуктами. Щомісяця проводять безкоштовні вебінари для аналітиків, менеджерів, маркетологів і тих, кого цікавить Data Science. Взяти участь і отримати запис можна, якщо ви є підписником їх розсилки чи соцмереж.

Вебинары Skillfactory

eLama двічі на тиждень випускає безкоштовні вебінари за участю власних і запрошених експертів з реклами та веб-аналітики. Для онлайн-участі потрібна реєстрація, але матеріали попередніх уроків можна вільно подивитися на сторінці вебінарів.

Вебинары eLama

Webpromoexperts періодично проводять вебінари з SEO, SMM, Usability, інтернет-маркетингу та SEO-копірайтингу. І онлайн-участь, і записи з матеріалами безкоштовні.

Вебинары Webpromoexperts

Cybermarketing проводить безкоштовні вебінари із запрошеними експертами на різні теми: контекстна та таргетована реклама, інтернет-маркетинг, SEO, лідогенерація і т.д. Участь онлайн і перегляд записів безкоштовні, а після реєстрації ви отримаєте презентацію та сертифікат про перегляд вебінару.

Вебинары Cybermarketing

Висновок

Ми зібрали матеріали, які знайшли в пошуковій видачі, в чатах та в інших добірках. Сподіваємося, що це дасть старт вашій успішній кар’єрі чи допоможе прокачати ваші навички в аналітиці.

Якщо ви проходили якісь курси і вони вам сподобалися, то діліться ними в коментарях, і, можливо, ми доповнимо ними статтю.

Якщо у Вас виникли труднощі з SEO, запитаєте пораду в експерта Siteclinic!

Замовити консультацію

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Siteclinic

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 оценок, среднее: 3,40 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх