Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Різне    Як скоротити покази Google Maps і заощадити ліміти

Як скоротити покази Google Maps і заощадити ліміти

like 59
34
9
16

Google Maps підвищив ціни й урізав кількість безкоштовних лімітів

Рішення №1. Замінити альтернативними картами

Рішення №2. Зменшити споживання лімітів

Як карти Google впливають на SEO

Висновок

Google Maps підвищив ціни й урізав кількість безкоштовних лімітів

Нещодавно Google представив світу Google Maps Platform і змінив умови використання картографічного сервісу. Кількість безкоштовних завантажень карт скоротили більше, ніж у 25 разів. Тепер місячна плата за сервіс для комерційних сайтів з великим трафіком становить 200 доларів – подробиці в довідці.

Це посіяло паніку серед розробників і власників сайтів, які використовують картографічний сервіс роками. Раніше було 750 безкоштовних лімітів на місяць, тобто 750 тисяч завантажень карти. Цей поріг перевищували тільки сайти з мільйонним трафіком, тому середній і малий бізнес з малотрафіковими сайтами сприймав Google Maps як безкоштовний зручний сервіс.

Google Maps Platform анонсували в травні, а в червні компанія оновила рекомендації для діючих користувачів, зобов’язала їх обзавестися платіжним аккаунтом і спеціальним ключем для користування картами.

Google не даремно десятиліттями монополізує ринок. Тепер, коли він підсадив усіх на свій зручний сервіс, може починати заробляти.

Фахівці та прості смертні згодні, що Google Maps незамінні, та вони звикли до інтерфейсу. Здається, що всім нам залишається тільки змиритися з додатковими витратами, але пропоную розглянути кілька альтернатив.

Рішення №1. Замінити альтернативними картами

Перед вами список сервісів, здатних повністю або здебільшого замінити Google Maps. Коротко розглянемо можливості кожного з них.

Mapbox – сервіс позиціонує себе як швидкі карти з хорошим відображенням на додатках та проектах. У цьому сервісі кожен користувач може створити карту під себе.

Mapbox пропонує перші 50 тисяч завантажень картки безкоштовно, далі – $ 0,50 доларів за 1000 завантажень. Карта зручна та продумана, з широким спектром POI (точок інтересу), чіткою розміткою транспортних і транзитних магістралей, а також зручним для зору користувачів колірним рішенням. Сервіс пропонує карти 4 типів: чорно-біла карта, фізична карта з акцентом на високі та низькі об’єкти, street-звичайна карта доріг і магістралей, знімок із супутника. Приклад останньої карти:

Mapbox

Azure Maps –  картографічний сервіс від Microsoft. Сайт наполегливо пропонує trial-версію з 5-250 тисячами безкоштовних завантажень API на місяць. Якщо перевищено ліміт, ціна за 1 тисячу завантажень – $0,50 доларів. У сервісу є окремі тарифи для використання служби геокодування, пошуку, аерознімків, побудови маршрутів.

Azure Maps

TomTom — $0,50 за 1 тис завантажень. Європейський виробник GPS-навігації пропонує широкий спектр опцій, створених на основі картографічних даних. Є широкі можливості кастомізації карт, API для розробників і  докладні дані, що регулярно оновлюються.

TomTom

HERE — $0,50 за 1 тис завантажень карти. Сервіс збирає дані по всьому світу, дає можливість створювати свої карти через редактор. Також є стандартні функції пошуку за картою, 3D-карти, супутникові карти, створення маршрутів і показ корків.

HERE

MapTiler — $0,05 за кожен тайл. Карта з широким функціоналом, великим вибором різних типів відображення. Можна стилізувати карту за власним бажанням. Сайт дає широкі можливості для бізнесу та розробників. Наприклад, ви можете створити власну карту будь-якої геолокації. Десктопний додаток сервісу допоможе розбити зображення на тайли та підтягнути потрібні геодані до кожного фрагменту. MapTiler пропонує 100 тисяч безкоштовних завантажень для некомерційних проектів.

MapTiler

Leaflet – JavaScript-бібліотека з відкритим вихідним кодом. Дає можливість зробити карту будь-якої місцевості, згенерувати код і вставити його на сайт. Особливість сервісу – легкість як в освоєнні, так і в обсязі. Розмір – близько 34 Кб gzip JS-коду.

Leaflet

OpenStreetMap – картографічний некомерційний проект, працює силами ентузіастів. Надає свою базу даних у безкоштовне користування.

OpenStreetMap

Таблиця вартості та кількість безкоштовних лімітів кожного сервісу, описаного вище:

Сервіси Безкоштовно Ціна за 1000 показів карти
Google Maps 28 000 на місяць $7
Mapbox 50 000 в місяць $0.50
Azure Maps 250 000 на місяць $0.50
ТомТом немає безкоштовного $0.50
MapTiler 100 000 на місяць $0.50
HERE немає безкоштовного $0.50
Leaflet використання БД платних тарифів немає
OpenStreetMap використання БД платних тарифів немає

 

Цінова політика Google яскраво виділяється на тлі інших сервісів.

Повна версiя статтi тут.

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Ольга С.

SEO-аналитик

Работала в рекламе, занималась копирайтингом.

Дожила до своих лет, предсказала будущее, вывела в ТОП сайт ветеринарной клиники.

Сейчас помогаю развивать клиентские проекты в SiteClinic.

Девиз: Рано или поздно это придется сделать, поэтому лучше рано.

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 оценок, среднее: 5,00 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх