Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Різне    Як отримувати трафік, правильно оптимізуючи відеоконтент у YouTube-каналі – експеримент з пошуком популярних запитів

Як отримувати трафік, правильно оптимізуючи відеоконтент у YouTube-каналі – експеримент з пошуком популярних запитів

like 72
47
17
8

Сервіс YouTube давно став невід’ємною частиною життя багатьох людей. З цієї причини тим, хто займається контентом, необхідно правильно з точки зору просування організовувати подачу відео. У цій статті мова піде про те, як можна досягти високих результатів, якщо правильно оптимізувати контент на YouTube-каналі.

Я провів невеличкий експеримент для вивчення впливу внутрішньої оптимізації на отримання органічного трафіку.

Був створений YouTube-канал, де були розміщені 5 актуальних відеозаписів однієї тематики, але вони відрізнялися з точки зору оптимізації. Частина відеозаписів (назвемо їх умовно неоптимізованими відео) була оформлена стандартно – назви включали в себе описи, що відображають суть (інтерв’ю, подкаст, вебінар, добірка відео, нарізка відео, ТОП-10 і т. д.) і включають ключові слова. Загалом назви не були оптимізовані під пошукові фрази. Інші ж (назвемо їх умовно оптимізованими відеозаписами), навпаки, у назві та описі мали тільки пошукові фрази, але не містили жодних пояснень до змісту.

Під час заливки експериментального відеоконтенту на YouTube-канал були дотримані такі умови:

1. Усі 5 відео не захищені авторським правом. А це означає, що контент вже має певний попит, тому буде легше відстежити вплив оптимізації.
2. Щоб виключити інші фактори, що впливають на просування, посилання на всі 5 відео ніде не розміщувалися та не рекламувалися.
3. Оптимізований відеоконтент заточувався під унікальний НЧ-запит, який релевантний тільки оригінальним відео, і під ВЧ-запит, який, у свою чергу, релевантний і оригінальним відео, і матеріалами з інших тематик.

Приблизно за місяць ми отримали такі результати:

1. Оптимізований і неоптимізований контент

Неоптимізовані відео практично не мали переглядів з органічного пошуку. Приблизно половина переглядів ішла з сусідніх відео, розташованих на нашому каналі.

1

Оптимізовані відеоматеріали мали значну кількість переглядів, вагома частка яких була саме з органічного пошуку.

2

Ось результати порівняння органічного трафіку в оптимізованого (синя крива) і неоптимізованого (помаранчева крива) відеоконтенту.

3

З графіка видно, що кількість переходів на оптимізований контент у десятки разів перевищує кількість переходів на неоптимізований.

2. Джерела трафіку
Тепер розглянемо структуру трафіку, який приніс відеоконтент:

Неоптимізований контент має низький пошуковий трафік із сервісу YouTube. Майже половина переглядів цього відео була зроблена користувачами в результаті їх початкового заходу на оптимізований відеоконтент.

4

Структура трафіку у оптимізованого відео різноманітніша:

5

Як ми бачимо, бόльшая частина запитів прийшла якраз з пошуку на YouTube за пошуковим ключовими фразами, під які було оптимізовано контент.

Значна частина пошукового трафіку також може приходити не тільки з пошуку YouTube, але і з органічного пошуку Google.

Ось так виглядає структура трафіку в розділі «Зовнішні джерела»:

6

Давайте розглянемо докладніше:

А. ВКонтакті
Під час пошуку за ВЧ-запитом наше відео знаходилося на другому місці серед запропонованих варіантів Вконтакті:

7

При цьому на 1, 3 і 4 місцях перебував інший за змістом і більш релевантний ВЧ-запиту контент.

Б. Google
Під час пошуку в «Google Відео» за ВЧ-запитом відео виявилося на 1 місці:

8

При цьому в перші тижні відео зовсім не було у пошуку, потім кілька тижнів знаходилося на 5 місці й ось через майже 2 місяці воно зайняло 1 місце.

Якщо набрати НЧ-запит у загальному пошуку, то відеоконтент можна також побачити на першому місці:

9

В. YouTube
У пошуковій видачі YouTube спочатку відео не було видно. Через місяць відео стало відображатися за НЧ-запитом. Зараз воно знаходиться на першому місці навіть за ВЧ-запитом, який, по суті, не зовсім релевантний цьому відео.

10

Повна версія статті тут.

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Никита П.

SEO-аналитик

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 оценок, среднее: 4,55 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх