Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Технічні аспекти    Як просунути свій сайт у Google? Чотири поради від представників Google

Як просунути свій сайт у Google? Чотири поради від представників Google

like 68
47
13
8

Ринат Сафин (Google, Россия)Рінат Сафін
(Google, Росія)

У цій статті я хочу поділитися деякими моментами, які відзначив після кулуарних розмов із представниками Google на одній із нещодавніх конференцій.

У перервах між доповідями вдалося поспілкуватися з Рінатом Сафіним і його колегою Андрієм Ліпатцевим. Отже, ближче до справи.

Тема 1

У розмові торкнулися використання відгуків у розширених сніпетах (зірочки). Якщо хтось не в курсі, то наведу приклад.

Великі жовті зірочки роблять сніппет набагато привабливішим, і кількість кліків по таким описам значно вища. Зрозуміло, після появи такої можливості її відразу почали активно використовувати, де можна і де не можна, – стали накручувати. Так ось.

Якщо сайт помічають у накрутці, то можливість використовувати відгуки в розширеному сніпеті відключається назавжди. На даний момент зворотний процес у Google не передбачений.

Висновки очевидні. Хочете зірочки – краще подбати про реальні відгуки.

Тема 2

Наступний момент, на який звернули увагу Андрій і Рінат, – це ситуація з видаленням із індексу сторінок, заборонених у robots.txt. Щоб було зрозуміліше, про що йдеться, опишу ситуацію:

Андрей Липатцев (Google, Россия) Андрій Ліпатцев (Google, Росія)

Веб-майстер зауважує, що в індексі Google більшість сторінок – це сторінки пошуку на сайті та інша службова інформація, тобто сміття. Зростання кількості подібних сторінок в індексі перешкоджає нормальній індексації основного контенту сайту. Веб-майстер, зрозуміло, перекриває подібні сторінки у файлі robots.txt. Кількість їх перестає рости, але вже проіндексовані сторінки продовжують займати місце в індексі.

Виявляється, заборона до індексації зовсім не є для Google вказівкою, що сторінки потрібно прибрати з пошуку. Він на них просто не заходить. Не зовсім логічно, але питання зараз у тому, що робити.

Рекомендація Ріната Сафіна:

На сторінках необхідно прописати мета-тег
<META NAME=”ROBOTS” CONTENT=”NOINDEX, NOFOLLOW”>

Після цього необхідно відкрити доступ до сторінок у файлі robots.txt, щоб він їх побачив і виключив з індексу.

Зрозуміло, що відкривати доступ потрібно тільки для робота Google, щоб не виникло проблем, наприклад, у Яндексі.

Ця рекомендація стосується великих інтернет-магазинів і порталів. Якщо сторінок небагато, то простіше і швидше скористатися інструментом для видалення url у панелі інструментів для веб-майстрів.

https://www.google.com/webmasters/tools/

Тема 3

Наступний коментар знову стосувався сніпетів. Йшлося про використання в описах спец. символів. Цей прийом активно застосовують українські seo-компанії, де просування орієнтоване в першу чергу на Google.

Наведу приклад:
Виглядають вони не так презентабельно, як зірочки. І використання таких розширень особисто у мене викликало сумніви. Як з точки зору можливості накладання санкцій, так і з точки зору презентабельності. Отримав відповідь:

«На даний час ніяких санкцій за подібні розширення у сніпеті не передбачено».

Не заборонено – значить дозволено.

Тема 4

Останній коментар від Google стосувався «Пінгвіна». Для тих, хто під час згадки цього птаха досі здригається, відразу повідомлю, що нічого супернового Андрій і Рінат не повідомили.

Говорячи про новий фільтрі, вони хотіли звернути увагу, що оптимізатори можуть не завжди помічати, що фільтр знятий.

Пояснюю.
Після відмови від неякісних посилань алгоритм міг зняти фільтр. Але через те, що саме за рахунок цих посилань сайт і тримався в Топі, позиції на колишній рівень не повертаються. Від поганих старих посилань відмовилися, а хороших у сайту немає – контрольний фактор не працює, і позиції не повертаються.

Сподіваюся, мої спостереження були вам корисні. Успішного руху!

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Александр Я.

SEO-аналитик

Специализируюсь на продвижении коммерческих сайтов. Разрабатываю стратегии для интернет-магазинов и агрегаторов. Умею выжимать максимум трафика в любой тематике.

Руковожу SEO-процессами внутренних проектов SiteClinic. Обучаю молодых специалистов команды.

Любимая цитата: Хорошо смеётся тот, кто смеётся из ТОПа

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 1,00 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх