Заказать SEO-услуги
Согласен с правилами обработки персональных данных
Скорость ответа - до 30 минут!

Блог(укр)    Різне    Перший раз у SEO-клас

Перший раз у SEO-клас

like 60
22
15
23

Для кого: SEO-фахівцям

Рівень підготовки: початковий

SEO-оптимізатор… Де цьому навчають? З чого почати? А чи зможу Я?
Сьогодні я помічник SEO-оптимізатора, а ще буквально вчора в моїй голові крутилися подібні питання. У цій статті я розповім про свої переживання, досвід і враження початківця-сеошника. Сподіваюся, моя історія допоможе іншим новачкам правильно зорієнтуватися й уникнути частини труднощів на шляху до кар’єри SEO-фахівця.

Про те, як я вирішила стати сеошником

Звичайна історія: перед отриманням диплому після закінчення університету я раптом замислилася над тим, чим же насправді хочу займатися. Промоніторивши інформацію про сучасні спеціальності, я зупинилася на «SEO-оптимізації» – мене завжди приваблювали маркетинг і реклама, а також перспективна сфера IT, що стрімко розвивається.

У той час моє розуміння спеціальності було приблизно таким: «це якесь програмування», «занадто складно для мене». Поняття «семантичне ядро», «перелінковка», «посилальна маса», «метатеги» відверто лякали, але у той самий час мені було дуже цікаво.

Роздуми…

Чесно кажучи, на роздуми моє/не моє у мене пішло близько 2 місяців. «Не спробуєш – не дізнаєшся», – подумала я і записалася на курси з SEO-оптимізації.

Порада № 1

Якщо ви зацікавилися спеціальністю оптимізатора (а у статті мова саме про неї), не чекайте закінчення літа/осені/інституту, дійте! Ідіть на штурм інтернету, розпитуйте та радьтеся зі знайомими сеошниками (якщо такі є) – постарайтеся усвідомити для себе, що це за професія та наскільки ви бачите себе в ній.

З чого почати?

Алгоритм дій приблизно такий:

1. Вивчіть особливості професії, обов’язки SEO-фахівця, оплату праці.
Наприклад: DOUСтаття от Netpeak.

2. Перегляньте сайти потенційних роботодавців.
Частину компаній можна подивитися тут.

3. Почитайте статті на галузевих блогах:

4. Приєднайтесь до груп у соц.мережах:

5. Повисіть на форумах:

6. Дізнайтеся про лідерів/коучів індустрії, поцікавтеся їх діяльністю:

7. Перегляньте онлайн-уроки та спробуйте вникнути у суть:

Проробивши таку роботу, думаю, ви зможете визначитися, чи ваша це професія. Нехай вас не лякає обсяг виконаної роботи, на цьому етапі ваше завдання – просто зануритися в сеошную тему й усвідомити, що до чого. Не виключено, що багатьма джерелами ви продовжите користуватися надалі, якщо віддасте перевагу SEO-оптимізації.

Далі усе залежить від особистих здібностей і бажання – вчитися самостійно, знаходячи матеріали в інтернеті, чи записатися на (on-/offline) курси.

SN1

Повна версія статті тут

Подписаться на рассылку

Еще по теме:


Анна Себова

Web-разработчик

Google+

Оцените мою статью: 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 оценок, среднее: 4,33 из 5)

Есть вопросы?

Задайте их прямо сейчас, и мы ответим в течение 8 рабочих часов.

Наверх